خلاصه روز ششم مراسم شهادت اباعبدالله(علیه السلام)

خلاصه روز ششم مراسم شهادت اباعبدالله(علیه السلام)

1400-06-26 22:43

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

عاشورائیان منتظر؛ از قله عاشورا تا دریای ظهور

 

 

شباهت‌های حضرت اباعبدالله (علیه السلام) و حضرت صاحب (ارواحنا فداه) از جهت ویژگی و عملکرد مردم:


۱. انتظار هر دو


۲. رویش و ریزش هر دو


۳. خلوص یاران

 


بهترین عبارت برای یاران امام حسین (علیه السلام) از بیانات خود ایشان است که فرمودند: «هیچ اصحاب و یارانی بهتر و شایسته‌تر از اصحاب خود سراغ ندارم و هیچ اهل بیت و خاندانی بهتر و باوفاتر از اهل بیت خودم سراغ ندارم.»


دلیل این فرمایش ایشان این بود که گرفتاری یزید با خود امام حسین (علیه السلام) بود؛ نه با خانواده‌اش بود، نه با یارانش. اما این‌ها با وجود داشتن اذن نرفتند. همه تا لحظه آخر در کنار ایشان ماندند و به شهادت رسیدند.


هم‌چنین امام حسن عسکری (علیه السلام) در روایتی در مورد یاران و اصحاب امام زمان (ارواحنا فداه) فرمودند که خداوند آن‌ها را این گونه قرار داده است؛ پاک و پاکیزه، با سرشتی نیکو، قلب‌هایی به دور از تیرگی، روحی آسان برای پذیرش دین، اهل عمل به دین خدا.


امام صادق (علیه السلام) هم درباره این‌ها فرموده‌اند که دارای قلب‌هایی هستند همانند پاره آهن که شکی در آن رسوخ نمی‌کند، در کارشان راسخ‌اند و ذکرشان صلوات است.

 

 

۴. آرزوی شهادت در رکاب ایشان


ما قطعاً به عاشورا نرسیدیم اما باید نگاه‌مان به این جریان آسمانی و ما فوق آسمانی باشد و در همه امور خود را با پیامبر (صلی الله علیه و آله) مقایسه کنیم تا هم‌نشین آن‌ها بشویم و هم‌چنین با داشتن آرزوی هم‌رکابی با ایشان به درجه شهادت نائل شویم ان شاء الله.
با استفاده از دعا می توانیم پیشگام اوامر، فرمان‌بردار و حامی در رکاب حضرت صاحب (ارواحنا فداه) باشیم.

 

 

 

 

نسبت اباعبدالله (علیه السلام) و حضرت صاحب (ارواحنا فداه) از جهت ارتباط متقابل:

 

۱. منجی از نسل اباعبدالله (علیه السلام)


حضرت صاحب (ارواحنا فداه) از نسل امام حسین (علیه السلام) هستند. در روایت‌های بسیاری امام حسین (علیه السلام) فرمودند: «آخرین و نهمین فرد از نسل من مهدی و قیام کننده است و زمین مرده به دست ایشان زنده می‌شود. حق بر ادیان غالب می‌شود و در زمان غیبتش عده‌ای ثابت‌قدم می‌مانند و بسیار اذیت می شوند. صبرشان اجر جهاد با پیامبر (صلی الله علیه و آله) و امیر المؤمنین (علیه السلام) دارد.»

 

 

۲. زیارت هر یک در تولد دیگری


در روز ولادت امام حسین (علیه السلام) بعد از سلام به ایشان برای حضرت صاحب (ارواحنا فداه) دعا می‌کنیم.
در روز نیمه شعبان ولادت حضرت صاحب (ارواحنا فداه) هم زیارت اباعبدالله (علیه السلام) از راه دور و نزدیک و هم‌چنین خواندن زیارت عاشورا بسیار تأکید شده است.

 

 

۳. شب قدر


ملائک در شب قدر بر قلب حضرت صاحب (ارواحنا فداه) هبوط می‌کنند که این اعتقاد شب قدر را متعلق به ایشان می‌کند. در این شب زیارت عاشورا وارد شده است.
در این‌جا این سؤال مطرح می‌شود که دلیل ارتباط خاص این دو بزرگوار در مناسبت‌های مختلف چیست؟
این‌که پیامبر (صلی الله علیه و آله) اسلام را آوردند، امام حسین (علیه السلام) تثبیت کردند و حضرت صاحب (ارواحنا فداه) احیاء خواهد کرد.

 

 

۴. یاری هر یک = یاری دیگری


هر کس اباعبدالله (علیه السلام) را یاری نموده، حضرت صاحب (ارواحنا فداه) را یاری نموده است و بالعکس.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «فرزندم حسین در کربلا غریب است، هر کس او را یاری کند انگار مرا و منجی عالم را یاری کرده است.»

حضرت صاحب (ارواحنا فداه) منتقم خون اباعبدالله و یاران شهیدش می باشد. یاری ایشان به عنوان منتقم اباعبدالله (علیه السلام) است.

 

 

 

۵. دعای ندبه


در دعای ندبه که مختص به حضرت صاحب (ارواحنا فداه) می‌باشد به تکریم امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) می‌پردازد و به این مسئله خون‌خواهی اباعبدالله (علیه السلام) زمانی صورت می‌گیرد که حضرت صاحب (ارواحنا فداه) ظهور کنند.

 

 

 

 

اطلاعات


برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.

© تمام حقوق براي بيان مرصوص محفوظ است. ذکر مطلب در رسانه هاي چاپي و الکترونيکي فقط با کسب اجازه قبلي مجاز است.

طراحی، برنامه نویسی و پیاده سازی توسط دیتالایف انجین